HTML

LondON

Londonról utazóknak, munkaválalloknak, érdeklődőknek.

Címkék

anglia (1) borough (1) city (1) dlr (1) dockland (1) doubledecker (1) english (1) light (1) london (1) railway (1) temze (1) tube (1) underground (1) Címkefelhő

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Archívum

Londonról-bevezetés képpen.

Szehit 2009.01.14. 23:09

 

 

 

 

Londonról

London egy igazi világváros, népessége Magyarországgal vetekszik, és multikultúrális hangulatával igazi kozmopolita hangulatot áraszt. Úgy is mondhatnám, hogy az ami ma a Földön létezik az Londonban kapható, megtekinthető, élvezhető, és  lakóként állíthatom átkozható.

Mekkora is London? Óriási! Hogy érzékeltessem, példaként álljon itt az én esetem, több éve itt vagyok, de a Temzétől délre húzodó területre talán kétszer tettem be a lábam. Valaha a mai City-t (belvárost),  hívták Londonnak, valamint magát a megyét, (Mint BudaPEST és PEST-megye),  de mára annyira kinőtte magát a város,  hogy az egész megyét elnyelte. Tehát van itt nekünk egy szépséges és zsúfolt City-nk, és 32 Borough-unk (Kerület féle.)

Az északi területe keletkezett régebben,  a város ősét (lemerem fogadni, hogy az ősember is emeletes mamutokkal közlekedett már erre),  itt alapították.(Londiniumnak nevezték a rómaiak.)

Azóta hála a töretlen növekedésének,  nő ez a város mindenfelé,  délre,  nyugatra, ami csak kell,  és a várost lassabban szeljük át még metroval is , mint ahogy Gagarin megkerülte az egész Földet,  ez főleg reggel 8-kor,  munkába menet idegesítő, dehát nem sírok,  ha nyugalomra vágynék Mongóliába mentem volna.

De térjünk vissza erre a városnak csúfolt szörnyetegre....

A wikipédia szerint ez egy mérsekelt övi város,  persze. A tengert meg dísznek tették ide. Akkor elárulom,  nem. Itt nem mérsékelt övi időjárás van. Itt londoni időjárás van kérem. Ami annyit tesz,  legjobb ha reggel felhúzzuk a gumicsizmát, kezünkbe vesszük esernyőnket,  de betesszük a napvédőkrémet és a napszemüveget is.

Érdekes dolog,  hogy az itteni multikulti közeg hőérzete igen eltérő,  én kiröhögöm a brazílt,  mert 10 fokban meg akar fagyni,  kiröhögöm az angolt is, akinek 25 fok rém meleg, de leordítom a litván fejét,  aki szerint 3 fok alkalmas egy fürdőszobai hőmérsékletnek.

Egy szó mint száz,  egy buszmegállóban találhatsz selyemruhácskában és szandálban vacogó angol nőt,  és állig beöltözött spanyolt.

Hó az nincs,  de ha leesik mégis valami csoda folytán 2 centi,  a város annyira meglepődik,  hogy aznapra le is áll.

Aki turista angolt tanul,  jól tanulja meg az időjárás fejezetet,  mert a hi,  how are you,  után 99%-ban erről fog társalogni.

Címkék: anglia london english city tube temze doubledecker borough

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fromlondon.blog.hu/api/trackback/id/tr35878581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása