HTML

LondON

Londonról utazóknak, munkaválalloknak, érdeklődőknek.

Címkék

anglia (1) borough (1) city (1) dlr (1) dockland (1) doubledecker (1) english (1) light (1) london (1) railway (1) temze (1) tube (1) underground (1) Címkefelhő

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Archívum

Nagy és piros

Szehit 2009.01.18. 12:47

Avagy a DoubleDecker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha a kevésbé szerencsések közé tartozol anyagilag,  akkor utazásaid nagy részét a fent látható csodával fogod megtenni. Cserébe viszont városnézhetsz,  a felső emeleti ülések kíváloan alkalmasak erre, valamint rácsodálkozhatsz a londoni vezetők hihetetlen képeségére. Emlékszem amikor először ültem fel, legelőre, és még  nem szoktam hozzá, hogy amit már nem látok,  az nem feltétlenül van a busz kerekei alatt,  illetve,  hogy nem,  nem mentünk neki a közlekedési lámpának. A vezetők többsége tényleg maga a csoda. Tudni kell , hogy London utcai,  annyira szűkek,  hogy sokszor a parkoló autók miatt átkell menned a másik sávba,  és gyakran egy ilyen monstrum fog veled teljesen szembejönni. Arról nem is beszélve , hogyha még  nem szoktad meg a baloldali közlekedést,  és az anyukád álltal beléd vert szabály szerint balra néz-jobbra néz-balra néz szabályt alkalmazod,  és így kelsz át az úton,  a jobbra nézésnél már kétcentiről csodálhatsz egy ilyen buszt. Egypárszor már majdnem elütettem magam velük....

Amúgy teljesen modernizáltak,  mondjuk még fűtéssel nem találkoztam rajtuk,  de asszem ilyen éghajlatra nem is szükséges.(helyesbítek a párom szerint van fűtés, a vezetőkőn múlik ,hogy bekapcsolják vagy sem.No, akkor nekem még nem volt találkám ilyen busszal...)  Van viszont rajta CCTV...ez a Londont behálozó térfigyelő kamerák neve,  képtelenenség olyan helyre menni,  ahol ne figyelne téged egy ilyen jószág. Erre azért van szükség mert az unatkozó londoni bevándorlók kölkeinek kedvenc szórakozása a banda háború,  előszeretettel késelik egymás halálra. És ez nem vicc,   havonta többen halnak meg ezért általában 13-19 éves fiatal gyerekek. Odáig fajult az egész, hogy némely metroállomáson a rendőrség fémdetektoros kapukat helyez el,  és a haza felé tartó fiatalokat átvizsgálják kés után.

A buszok legtöbb esetben saját sávban haladnak,  de ha reggel vagy a délutáni csúcsforgalomban kívánod velük átszelni a várost,  készíts be többnapi hidegélelmet,  és egy jó vastag könyvet,  mondjuk a Háború és békét,  mert rajta leszel egy darabig.

Ó míg elnem felejtem. Londonban valahogy nem sikerült megszervezniük,  hogy a buszvezetők munkaideje a végállomáson járjon le,  ezért előfordulhat,  hogy az utazásod felénel,  csak bejelenti,  hogy a következő állomáson mindenkinek lekell szállni. Ilyenkor lezavarnak mindenkit,  buszvezető összepakol,  bezárja a buszt és hazamegy. Sajnos ez nem vicc. Utána várhatsz a következő buszra,  vagy vezetőre,  de legalább a jegyedet elfogadják az előző buszról.

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fromlondon.blog.hu/api/trackback/id/tr16885155

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: website laten maken 2018.03.26. 02:36:12

Schwinn Csepel kerékpár - Bicikli bolt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása